Mediena klojiniams (apalupkei)


Kadangi planuoju daryti klojinius pamatams, reikėjo nuspręsti iš ko juos daryti. Pirma šovusi mintis buvo paprasčiausios senos geros lentos, bet po to pamačiau, kad žmonės daro ir iš OSB. Apskambinau skelbimus, radau 18mm OSB už 17Lt/m2, tai perkant 30m2 išeina 510Lt. Pagalvojau, kad kažkaip daug, o paskui jo aš niekur nepanaudosiu o dar be to vis tiek reikės lentų. Tad pradėjau domėtis kainomis, taigi šiuo metu 2012 geguže medienos kainos yra maždaug tokios: viengubo pjovimo ~200Lt/m3, dvigubo – nuo 520Lt/m3 impregnuotos ir džiovintos dvigubo pjovimo medienos kainos prasideda nuo 600Lt. Taigi paskaičiavau kiek man maždaug reikės medienos jeigu klojinių plotas yra 26m2. Žinant jog lentos storis yra 2.5cm tai imant bet kokį lentos ilgy ir plotį galima apskaičiuoti kubus. Man gavosi 0.54m3 taigi vieno kubo 26m2 tikrai per akis. Žinoma reikėtų dvigubo pjovimo lentų iš kurių būtų daromas rostverkas.
Vieną varą Važiuodamas per Bukiškį, po metalinio garažo statybų užsukau į lentpjovę, aišku ji nedirbo bet bent jau sužinojau firmos pavadinimą “Stolvika“. Kitą dieną susiskambinau su jais, bet telefonu, praktiškai neįmanoma nieko konkretaus sužinoti, na tiesa aš ir pats tiksliai nežinojau, todėl per pietų pertrauką užsukau pažiūrėti gyvai. Perėjus kelis kabinetus, pavyko rasti atsakingą žmogų už medieną, kadangi įmonė tuo pačiu užsiima ir transporto slaugomis, darbas verda. Pasakiau kad reikia pačių paprasčiausių dvigubo pjovimo lentų ir iš karto nuėjome pažiūrėti. Pirmosios buvo 13cm pločio, kitos 15.5cm x 2.5cm x 3.6m, kadangi rostverkas 30cm, tai man puikiai tiktų dvi sukaltos 15.5cm lentos, jų kaina 530Lt/m3. Taip pat vietoj pilna visokiausių atraižų tinkančių pakalimams, atvežimas 30Lt (tiesa vos pora min kelio ir be iškrovimo….).
Kitą dieną radau viena skelbimą kur pardavinėjo lentas už 520Lt/m3 bet atvežimas 100Lt o atraižų tuo metų neturėjo. Dar užsukau į medienos sandėlius Avižienuose, tenai kaina nuo 530+PVM.
Kitą dieną susitariau dėl 1m3 lentų ir atraižų. Nuvažiavau, kol laukėm sunkvežimio leido prisirinkti atraižų, sumečiau į krūvą, atvažiavo sunkvežimis, atėjo kokie 5 vyrai, sukrovė lentas ir atraižas (bus gal kokio 0.3m3), sumokėjau 530 už 1m3 lentų + 30 už atvežimą ir 10 už atraižas = 570Lt vairuotojas viską nuvežė prie sklypo ir kol jis krapštė  nosį aš išsikroviau lentas, užtrukau kokiu 20-30min. Tiesa, po to dar paruošti vietą ir viską gražiai sukrauti užtruko porą val.

Apie Mantas
Friendly, honest, smart.

4 Responses to Mediena klojiniams (apalupkei)

  1. Atgalinis pranešimas: Klojinių (apalupkės) montavimas « AM Namas

  2. Igoris says:

    Sveiki, o čia ta lentpjovė(Stolvika), kuri yra tarp Bukiškių ir Riešės? Maniau, kad jie jau nebeužsiima medžio darbais.

    Patinka

Palik komentarą