Elektra – kabelio klojimas


Kabelis CYKY-J 5x10m2 penkių gyslų su PVC izoliacija ir apvalkalu. Gali būti klojamas lauke, žemėje, sausose, drėgnose ir šlapiose patalpose, tiesiogiai į betoną, kabeliniuose kanaluose ir vamzdžiuose. Atsparus UV spindulių poveikiui. NYY-J su žaliu-geltonu laidu, NYY-O be. CYKYlo – plokščias. Kabeliai būna: monolitinis – gyslos vientiso vario tokios kaip pas mane, lankstūs – gysla supinta iš daug mažų gyslelių, bet tokio kabelio kana yra žymiai didesnė. Gyslos skirtos 3 fazėms 1 nuliui ir 1 įžeminimo laidui. Jeigu daromas įžeminimas šalia namo (to reikia kai kabelis viršija 30m berods) tada galima naudoti pigesnį 4 gyslų kabelį. Man gavosi viso 28m todėl įžeminimas ateina nuo įvadinės spintos per 5-tają gyslą.

Kabelis paklotas min. 80cm gylije, šiaip STR yra 70cm ar net mažiau, svarbiausia kad nepažeisti bekasinėjant. Kadangi jį galima kloti žemėje be jokių papildomų apsaugų, nedėjau į jokią gofrą, be to ir elektrikas patarė be reikalo neišlaidauti. Šalia kabelio pratiesiau gofrą papildomiems laidams (internetui, varteliams, apšvietimui) kad vėliau nereikėtų kasti. Klojant kabelį pagal taisykles priklauso patiesti įspėjamąja juostą 30cm nuo žemės paviršiaus, kad netyčia kasant nebūtų “bamt ir nera tėčio“ kaip per reklamą. Tam tikslui panaudojau STOP juostą kurią turėjau iš ankščiau. Kabelis įvade turi būti pratemptas iki pat viršaus kad užtektų pajungti skaitliuką.

keletas fotkių:

Apie Mantas
Friendly, honest, smart.

2 Responses to Elektra – kabelio klojimas

  1. robertas says:

    Ant juostos turi buti parasyta ne stop o KABELIS

    Patinka

    • Mantas says:

      Be mano žinios niekas vis tiek nekasinės, ne kokia valstybinė žemė, galėjau visai nedėti. O jei ir kasinėtų, tai gal visgi susimastytų, kad kažkas užkasta jei jau iki juostos prisikastu 🙂

      Patinka

Palik komentarą