ICF Pamatai vs Plokštumiai


Visgi nusprendėm daryti juostinius pamatus iš ICF kaip buvom ir suplanavę.

Pasirinkimą nulėmė šie veiksniai:

1. Plokštuminius daro kelios firmos LT už kosminius pinigus arba specialistai kurie nei karto nėra to dare bet irgi nepigia.

2. Plokštuminius daryti pačiam (nesamdant darbuotų) per daug sudėtinga ir pavojinga (daug darbo ir pinigų paruošiant gruntą, dug darbo dedant ir klijuojant polistirolą, vedžiojant vamzdžius ir t.t. ) nors galutinė kaina išeitų panaši, grindys nėra musų prioritetas (geriau stogas virš galvos negu grindys be stogo).

3. Šiluma. Nors daugelis sako kad plokštuminiai labai šilti aš su tuo nesutinku. Paimkim ir nukirskim ICF juostinius pamatus, gausime labai panašią forma į plokštuminius. Juostinių blogybė tik tai, kad apačioje betonas neapšiltintas, na bet jis yra 1.3m gilyje kur niekada* nebūna minusinės temperatūros. O darant plokštuminius, niekur nemačiu kad krašto apačia būtų apšiltinta daugiau nei 12cm (na bent jau statant iš ICF, karkasiniui namui gali būti ir 20cm) http://www.viking-house.ie/passive-house-foundations.html. Taip yra todėl, jog prie krašto reikia palikti gilesnį lovį laikančioms sienoms.

4. Taip pat plokštumio pado pagrinas turi vieną blogą dalyką – laikančių sienų pagrindas turi tiesioginį kontaktą su sienomis ir grindimis. O jei tai ICF sienos, visa šiluma nuo šildomų grindų keliauja į monolitinę sieną:

Plokštuminiai pamatai, švediška plokštė

Plokštuminiai pamatai, švediška plokštė

Yra dar tokių, kur padukas atskirtas o grindys sujungtos armatūra. Na bet čia jau inžinerijos šedevras…

Plokštuminiai pamatai

Plokštuminiai pamatai

4.  Juostinius galima puikiai apšiltinti ir pakankamai nesunkiai pasidaryti pačiam be didelės brigados ir technikos. Internete pilna pavyzdžių su nuotraukomis, filmukais ir netgi detaliais brėžiniais:

ICF pamatai

ICF pamatai

pagal tokius brėžinukus pasibraižiau maždaug ko aš norėčiau:

ICF pamatas

ICF pamatas su padu

ir viską atidaviau į konstruktoriaus rankas. Kuris pagal grunto tyrimų rezultatus apskaičiavo pločius aukščius ir apkrovas, galiausiai gavosi toks varijantas:

Juostiniai ICF pamatai

Juostiniai ICF pamatai

5. Poliniai atkrito dėl to jog labai sunku tinkamai apšiltinti, be to gruntas ne koks reikėtų giliai gręžti.

Apie Mantas
Friendly, honest, smart.

4 Responses to ICF Pamatai vs Plokštumiai

  1. Erika says:

    Sveiki, labai norėčiau daugiau informacijos apie jūsų pamatus

    Patinka

  2. Anonimas says:

    Konstruktorius tik pamatus dare ar viso namo konstruktyva? Kiek mokejai? Ar rekomenduotum ji? Jei taip numesk jo kontaktus, nes dabar ieskom talkovo konstruktoriaus.Aciu

    Patinka

Palik komentarą