Įtempiamos Lubos


Pasirinkimas

Sveiki primatai,

Nežinau net kada kilo minti dėl įtempiamų lubų bet apie gipsines kažkaip net nebuvo daug svarstymo. turim draugus kurie naujame bute turi kinietiškas įtempiamas lubas ir yra labai patenkinti. Didžiausias įtempiamų lubų privalumas yra tai, kad jas galima nuimti ir jos niekada nesuskils, čia turbūt buvo didžiausias pliusas pasirenkant lubas.

Yra dvi pagrindinės įtempiamų lubų rūšys: medžiaginės kurios nesitampo ir tokios kaip guminės (PVC), kurios tamposi ir joms reikalingas pakaitinimas,  montavimo metu. Visos įtempiamos lubos gali būtų praleidžiančios šviesą, kur panaudojus LED galima padaryti šviečiančias lubas, bet šios yra žymiai brangesnės. Be to ant visų įtempiamų lubų galima spausdinti, tai papildomai kainuos ~30Lt/m2. Tiesa dar yra akustinių

 

Įtempiamos medžiaginės Įtempiamos tampomos (PVC) GK
Neskylinėja + +
Galima dažyti + +
Galima pdartyi papildoma apšvitimo tašką +* +* +
Matinė spalva + + +
Blizgios + +**
Spauda + +
Įrengimas Nesudėtingas, greitas, švarus Sudetingesnis nes reikalinga dujinė patranka, įtempimui, švarus ir greitas. Ilgas, sudėtingas, daug šiukšlių, reikia glaistyti ir dažyti.
Galima nuimti + +
Minimalus aukštis nuo perdangos 3cm 3cm 7cm
Praleidžia šviesą + +
Praleidžia drėgmę + -/+
Atsparios užpylimui +*** +
 Max plotos  5m  7m  neribota

 

  • Jeigu yra kur pritvirtini lempos laikiklį prie perdangos

** priklauso nuo dažų

*** gali likti dėmių

Padarius rinkos analizę, apskambinėjus dešimtis montuotojų ir pardavėjų, pažiūrėjus pavyzdžius apsistojom ties Vokiška produkcija Pongs Descor® medžiaginėmis įtempiamos lubomis. Gamintojo informacija po atnaujinimų labai skurdi, daugiau galima rasti pas montuotojus čia.  Seniau buvo galima patikrinti autentiškumą pagal serijinį numerį bet dabar kažkodėl to padaryti nebegalima… Pagrindinis Descor konkurentas yra Clipso® bet su Clipso prasideda niuansai, jos yra kelių storių, ir pačios ploniausios nėra labai geros, o storesnės yra brangios, be to patikėjau meistru, kad kaina ir kokybe Descor smarkiai lenkia Clipso. Dauguma PVC dangų yra nežiniai iš kur atvežos ir nežinia iš ko pagamintos. Girdėjau, kad visos 6-7m pločio yra grynakraujės Kinietės nes tokio pločio rimtos firmos negamina.

Montavimas

Visų pirmą norėjau išbandyti produktą pats, todėl nusipirkau gabalą medžiagos, profilių, iš ten pat pasiskolinau įrankį medžiagos kišimui į profilį ir pasidariau spintos lubas. Darbas ėjosi pakankamai sklandžiai nepaisant ICF sienų niunasų bei pigių kaiščių akytam betonui bei mūrui. Rezultatu laikau patenkintas, bet daryti lubas kambariuose patikėjau patyrusiam meistrui Viliui tel. 860577204. Jis buvo vienas iš nedaugelio meistrų sugebantis atlikti savo darbą taip kaip priklauso. ~65m2 lubų buvo įrengta per 2,5 dienas, dirbo vienas Vilius aš tik palaikiau kelis kartus medžiagą. Kaina su medžiagomis gavosi~65lt/m2. Descor medžiagą pirkau iš čia ~28Lt/m2 ir profiliai ~7lt/vnt.

Rezultatas

Rezultatais likau labai patenkintas, labai džiaugiuosi, kad pasirinkau šią medžiagą ir technologiją.

Išvados

Po daugiau nei puse metų naudojimo neturiu jokių priekaištų, svečiams net nekyla minčių, kad tai kažkokios kitos lubos, kol nepasakau ir neparodau profilio. Iš pastebėtų trūkumų, jeigu galima tai pavadinti yra matomas montavimo profilis ~5mm ir tai jog kai vasara įskrenda didelė motininė musė ir daužosi į lubas gaunasi toks paiu, piau aidintis garsas 🙂

ps. sklando mitas jog šovus iš šampano į tokias lubas gali nueiti siūlė per visas lubas. Tai visiška nesąmonė, lubose išpjautos skylės apšvietimui ir ventiliacijai, reiktų labai pasistengti apskritai norint praplėšti Descor audinį.

Tokias pat lubas dar teko matyti SPA Vilnius Anykščiai, ten viešbučio kambariai iš tokių lubų, net baseino lubos! Taip pat tokią medžiaga aptrauktos akustinės sienos video konferencijų kambariuose musų ofise bei lubos pas vieną pražystamą melomaną.

Apie Mantas
Friendly, honest, smart.

66 Responses to Įtempiamos Lubos

  1. Mantas says:

    Susidėjau prieš pusmeti ir aš lubas. aš netgi padariau eksperimenta svetainėje sudėjau audini kaip ir pas jus o kituose kambariuose pvc plevele. Skirtumai keli. audini netycia istepus jis sunkiau nusivalo nes turi mikro poras i kurias isigeria. Audinys vienkartinis ji ismontavus atgal i ta pati kambari nebesudesi (nebent i mazesni) pvc galima ismontuot ir sudet atgal. Mokejau uz audini 17 eu uz pvc 15 eu kaina su montavimo darbais plius taskas sviestuvui 5 eu. (lubos matines). Apibendrinant vaizdas nesiskiria visai, kita kart visur pvc deciau

    Patinka

    • Mantas says:

      O kokie gamintojai medžiagų?

      Patinka

      • Mantas says:

        Tiksliai kaip ir neatsimenu. Tik zinau kad ne clipso ar descor bet ir ne kinietiskos. Nes kinietiskas kai montuoja buna baisi smarve, o cia montuojant jautesi tik duju kvapas. Jie pigiau daro nes patys pagal matmenis karpo ruosinius bei juos aplydo (pvc atveju). Dare man http://www.lubuidejos.lt/ siaip pats itempejas ir montuotojas geri tik turejo pacaniuku tokiu kurie profilius suko ne ypac korektiskai. Bet lubom nereliai patenkintas. Apie gipsa bijau ir pagalvot.

        Patinka

        • Mantas says:

          80% darbo montuojant lubas yra prisukti profilius 🙂 Mano montuotojas sakė,kad negali pasikliauti pagalbiniais, visi grybą pjauną todėl dirba vienas, bet daro idealiai.

          Patinka

  2. Aurimas says:

    GK min aukstis 4 cm, viengubas metalinis profilis 28mm + gipsas 12mm.

    Patinka

  3. Igoris says:

    Vilius ir pas mane montuoja įtempiamas lubas. Už jo darbštumą ir teisingą požiūrį į atliekamą darbą reikia paminklą pastatyti. Visi profiliai papildomai ant klijų sodinti, visi tvirtinimai apgalvoti. papildomai dar pilkais dažais nupurškia, kad nemestų jokio šešėlio. Niekur nerasi neužbaigto sprendimo.
    Tiesiog širdis džiaugiasi, kai ant tokio meistro užtaikai.

    Paspaudė "Patinka": 1 person

  4. Jaroslavas says:

    Ar tinka tokios lubos virs krosneles? Nuo krosneles i kamina eis vamzdys iki lubu bus apie 1 metra. nuo vamzdzio.

    Patinka

  5. Arturas says:

    As irgi rinkciausi itempiamas antro namo statyboms. GPK trukineja.

    Patinka

    • Raituzas says:

      Xm,, bet bebūtų keista, bet pas mane namie nei vieno įtrūkimo gipso lubose. Tiesa lubos darytos iš dvigubo profilio ir vieno sluoksnio gipso.

      Patinka

      • Arturas says:

        pirmo auksto perdanga pas mane lieta, svataine apie 40m2, armatura daro savo darba, kazkiek juda, nuo judejimo manau ir atsirado trukiai 🙂 Darbininkas nushoko antrame aukste nuo ozio ir gipsas truko per siule 😀 antram aukste gipso profiliai tviritnti ant mediniu stygu. Medis irgi vaiksto…

        Patinka

  6. Ernestas says:

    sveiki, norėčiau sužinoti kur pirkote įtempiamų lubų profilius ir orientacines jų kainas, nes niekur nerandu konkrečių pasiūlymų..

    Patinka

  7. icf says:

    Sveikas, kas per niuansai su icf sienom montuojant profilį?

    Patinka

    • Mantas says:

      Tas kad ne visada į betoną pataikysi 🙂

      Patinka

      • Icf says:

        Ai, tas tai tikrai.

        Žemės šilumokaitį pasidareipo garažų? Kokio tipo? Pasiteisino?

        Patinka

        • Mantas says:

          Manu kad pasiteisino, kol kas kokios automatiko nedėjau, visą lauiką nuo rudens iki dabar oras imamas per ŽŠ. Žiema prie -28 buvo nukrite iki -1 max. Šilumokaitis atviras, supilta ~15m3 akmenų 40-90mm. Prašysiu postą prie progos.

          Patinka

          • Icf says:

            Rašyk greičiau 🙂 , padėsi apsispręsti.

            Patinka

          • icf says:

            Mantai, manau buvai atlikęs tyrimą ir dabar pasidaręs atviro tipo Žemės šilumokaiti, kokį patartum- ar atviro ar vamzdinį PVC/PP .
            Kiek akmenys su atvežimu €?

            Patinka

            • Mantas says:

              Dariau radono tyrimą, bet kai jua buvo viskas padaryta, kitaip neišeina. Viskas ok. Akmenys su atvežimu 310€ Būčiau dares su PP vamzdžiais jei turėčiau vietos tik nei vietos nei tū vamzdžių už normalią kainą neradau. Kanalizoko vamzdžiai netinka, nebent kokiu vėžiu nebijai susirgti.

              Patinka

  8. arthuras1 says:

    TUriu klausima del itempiamu lubu, Ar veikiant rekuperatoriui, nesijaucia itempiamu lubu “kvepavimo“ ? ta prasme ar nuo oro srauto jos nesipucia i viena ar i kita puse?

    Patinka

    • Mantas says:

      Tikrai niekas neisikiloja. Rekupas apskritai turi buti sureguliuotas taip, kad nesudarytu slegiu skirtumu.

      Patinka

      • arthuras1 says:

        gal galetum idet daugiau sito mazgo foto pries istatant itempiamas lubas? cia kaip suprantu pazemejimas suformuotas is gipso ir i gipso sona tvirtinasi itempiamu lubu profiliukas? As mastau apie panasu varianta, tik is gipso formuoti ne pazemejima, o igilinima (uzuolaidom/led juostai), tik nelabai isivaizduoju kokio tvirtumo tas mazgas turetu but?

        Patinka

        • Mantas says:

          Jei kalusiat apie apvadą palei sienas tai ten viskas labai elemntaru. Suformuotas gipsinis apvadas pagal reikalavimu, nieko įpatingo, vėlaiu buvo nudažytas o prie jo prisukti įtempiamų lubų profiliai ir įtemptos lubos. Siaip jei norit vien dėl užuolaidų daryti įgilinimą, tai galima manau būtų padaryti jį ir iš įtempiamų lubų (reiktų karkaso profiliams). Siūlau paskambinti Viliui ir pasitarti, jis tikrai ne kartą daręs ir žinos kaip geriau daryti.

          Patinka

      • Kristupas says:

        Pažįstamiems rekupščikai pasakė, kad nerekomenduoja dėti įtempiamų lubų jeigu yra montuojama rekuperacija, nes lubos rezonuoja ir per smegenis kalą, žmonėms prasideda migrenos itt. Mitas? 🙂

        Patinka

  9. Atgalinis pranešimas: GIPSINIŲ LUBŲ IR PERTVARŲ MONTAVIMAS | Arturo ir Eglės namas

  10. Vieni įtempiamų lubų meistrai sako, kad nešaukit tik šampano, o kiti atvirkščiai..:D Na bet patirtis kalba 🙂 Plius dar nesenai teko matyti vaizdelį, kur vyras pasikabinęs ant tų įtempiamų lubų visu svoriu (~80kg), ir joms nieko nenutinka. Tai gal tiesa, kad nereikia “tridalioti“, o dėtis tokias lubas, kurias tiesiog praktiškiau ir pigiau dėti 🙂

    Patinka

    • Anonimas says:

      Sveiki.Sakykit prašau,girdėjau tokių kalbų,kad jei antras aukštas negyvenamas negalima dėt šių lubų,ar tai tiesa.Sako ,kad ten kiaupiasi drėgmė ir tt..Perdanga šiltinta?

      Patinka

      • Mantas says:

        Kazkokie kliedesiai, jeigu pelyjo lubos tai ir pelys. Verta atrkereipti demesi kad medziagines lubos praleidzia dregme, o pvc ne.

        Patinka

        • Anonimas says:

          Mūsų namas tik pastatytas,bet antras aukštas negyvenamas,šiltinsim tik perdangą.Sako kaupsis virš jų drėgmė,o tai blogai perdangai ir tt..
          Ačiū už atsakymą.😊

          Patinka

  11. Edita says:

    Sveiki, labai reikia gero įtempiamų lubų meistro. Gal galėtumėt pasidalinti meistro Viliaus kontaktais?Ačiū

    Patinka

  12. Mantai, o lubose niekur nedarėte apšvietimo? Mes šiuo metu turime buto vonioje su apšvietimu. Patenkinti. Ir dėl.drėgmės nėra problemų.

    Patinka

    • Mantas says:

      Nedariau niekur, trugdo ortakiai, reiktu zeminti lubas, be to led kai perdega kokia juosta bus brangus pakeitimas, be to ir siaip kosmosa kainuoja spec audinys ir led norint kad tikrai tolygiai svestu. Zodziu per daug galvos skausmo pasirode.

      Patinka

      • Arturas says:

        Na ne pasakyčiau kad labai jau kosmosas kaina. Ledas atpigo, ir perdega dažniausiai maitinimo šaltinis o ne juosta.
        Spec audio kaina irgi nebe kosmosas kalbant apie pongs audini.
        Ir efektas tikrai WOW!
        Kam idomu http://www.pongs.lt kreipkitės

        Patinka

      • Kalbėjau šiomis dienomis su mano lubų kabintojais. Tai sakė, kad dauguma vis dar darosi liuminescensines lempas, nes paskaičiavus LED, atsiranda didelis noras pataupyt.

        Patinka

        • Mantas says:

          Matai, liuminescensines taip neišskaido šviesos kaip LED, matosi kur lempa eina, draugai taip pasidarę, skonio reikalas, bet man gražiau kai būna išskaidyta šviesa ir lubos tolygiai šviečia, bet tam reikia gero meistro ir daug LED, bei pakankamai atiraukti lubas.

          Patinka

          • Pas mus buto vonioje padaryta ir niekas nesimato. Matyt yra meistrystės paslapčių. Maniškiai brangesni, nei pačio, bet tą dalį, kurioj bus apšvietimas gal ir verta brangiau daryti vardan tų paslapčių:) Jei name darysiu, tai taip ir bus – apšvietimui imsiu patikrintus, neapšvietimui taviškį super šaunuolį

            Patinka

    • Mantas says:

      Tiesa jeigu tiesiogiai atsakyti tai apsvietima dariau visur 🙂 kaip gi be jo…

      Patinka

  13. says:

    Sveiki.
    Girdėjau tokių atsiliepimų, kad po įtempiamom lubom labai kaupiasi pelėsis. Gal yra kažką žinančių ne iš pletkų?
    Dėkui

    Patinka

  14. Dija says:

    ITEMPIAMOS LUBOS-
    LYZINGU, IŠSIMOKETINAI. Įmone Montuoja. Tik Vilniuje,Kaune,Aplinkiniuose Miestuose,Rajonuose.
    Tik užsakant Nemažiau ,Virš 10 kvad.metrų.
    Dabar Akcija-Kaina-1m2-Nuo 10 €,baltos matines. Vokiškos Medžiagos,yra ir Natūralaus Audinio “Descor“.
    http://www.Lubos.wip.lt

    http://www.facebook.com/ItempiamosLUBOS-210491766046180/

    Patinka

  15. Sveiki. Turiu klausimėlį – jei daryti įtempiamas lubas perdangai, kuri apšiltinta vata. Vata juk prilaikoma tik šniūreliais. Ar nebūtų problemų, kad tos vatos atplaišėlės byrės ir matysis per luba? Kai stogą darai su pakabinamomis lubomis – viskas aišku, naudoji garo izoliacinę medžiagą. Bet va, jei jos nereikia perdangai?

    Patinka

    • Mantas says:

      Tada uždėkit koki celofaną jei kilų papildomų € gaila garo plėvelei. Vata tikrai birės, dulkės ir ją bet kokių atveju geriau uždengti.
      ps. Jiegu perdangą šiltinat, reiškia viršuje bus šalta patalpa, tokiu atveju garo barjeras būtinas!

      Patinka

      • Sveiki. Turbūt jo. Šiltinu stogą, ten tikrai bus garo izoliacija, o perdanga tik garso izoliacijai. Ar turite patarimą, kaip kitaip daryti su perdanga? Namas iš SIP skydų.

        Patinka

        • Mantas says:

          Aš uždėčiau kažkokią plėvelę kad nedulkėtų vata prieš dėdamas įtempiamas lubas. Labai stengtis nereikia, nes garo barjero nereikia, tik kad nedulkėtų.

          Patinka

  16. Lina says:

    Sveiki, pas mus itemptos pvc lubos ir ijungus gartrauki lubas tempia i apacia po 8sekundziu gartraukio ijungimo ant silpniausio numerio, apgaubia visus sviestuvus. Namas vieno auksto. Kaip ispresti problema?

    Paspaudė "Patinka": 1 person

  17. Anonimas says:

    Ar nepasikeite nuomone del lubu praejus ilgesniam laikui? Galvojam detis descor. Gal galit pasidalint to gero meistro Viliaus kontaktais 😁

    Patinka

  18. sum.as says:

    Sveiki,
    Labai daug naudingos informacijos jusu bloge ir komentaruose. Nezinau gal kazka planuojat parasyt ir apie technikos ir irankiu nuomos punktus ir ar nuomavotes kazka?

    https://www.cramo.lt/lt/category/statybine-technika_montavimo-iranga girdejau geru atsiliepimu ir statyboms manau pravercia tokios paslaugos tik kazkaip pas mus gal dar nera tiek labai daug info kad ir paprasciausia greztuva gali tik diena isisinuomot ir nereikia jo pirkti, sandeliuoti. Kokia jusu nuomone?

    Patinka

  19. pauliu.s says:

    Man irgi butu idomu isgirsti apie irankius, ju savybes ir ka rinktis. Bei apie irangos nuoma kokia jusu nuomone https://bobcatnuoma.blogspot.com/2015/06/poliniai-pamatai-su-bobcat.html?showComment=1558542137945#c2397613985673274430

    Patinka

Palik komentarą