Grindų šiltinimas


2013-10-30 –  atkeliavo polistirolas, UAB, ŠILPUTA34m³, EPS100, λ-0,036, 10x100x100. Deja kad ir kaip nenorėjau, bet teko pirkti vėl UAB Šilputa polistirolą, kodėl skaitykit toliau. Viskas tilpo į vieną sunkvežimiuką taip, kad vietos praktiškai nebūtų galima nei vieno lapo įkišti. Kadangi pas mane nebuvo nei durų nei langų, kaimynas priglaudė pasaugoti polistirolą pas save garaže. Taip atrodė visas polistirolas iškrautas iš sunkvežimio kurį paskui sunešiau į garažą.

IMG_1183[1]

Toliau klojau plėvelę ir pradėjom dėti pirmas dvi eiles polistirolo. Darbas einasi gana greitai kai nereikia apipjaustinėti aplink vamzdžius. Polistirolą pjausčiau kaimyno sukonstruotu savadarbiu karštos vielos aparatu kuris eina per visus kaimynus 🙂 su juo buvo labai patogu pjaustyti skyles vamzdžiams, kadangi viela įtempta vertikaliai.  Lapus dėdavau kad persidengtų siūlės tiek šonuose tiek antrame sluoksnyje. Siūles užpurkšdavau putomis, jeigu kai kur gruntas ar polistirolo lapas būdavo nelygų, papildavau truputi smėliuko, kad lygiai pasidėtų ir nejudėtų vaikštant.

IMG_1185-PANO[1]

Visgi polistirolo lapai nėra visiškai lygūs o kas liūdniausia praktiškai visi yra 2-3mm ar netgi daugiau mažesni. Jau rašiau apie Šilputos neoporo neatitikimus anksčiau čia. Nemaloniai nustebau, kai pamatavau vėl dėl įdomumo, nes kažkaip per dideli tarpai pradėjo gautis kai 12m sudedi. Padariau keletą fotkių atsitiktinai pakliuvusių lapų (nerinkau specialiai)  ir akivaizdžiai matosi neatitikimai. Vis nerandu laiko pasidomėti kokie yra galimi nukrypimai ir ar tai yra normalu. Metras ne iš pigiųjų, firma rimta su ilga istorija, lyg ir tiksliai turėtų rodyti… spręskit patys:

 

Apie Mantas
Friendly, honest, smart.

19 Responses to Grindų šiltinimas

  1. niuniauskas says:

    o tai kam 2x lipi ant to paties greblio? Ar nera kitu normaliu gamintoju, tarkim Siloporas

    Patinka

    • Mantas says:

      Labai skubėjau pasidaryti grindis iki šalčių, nebuvo laiko laukti ir taip vos spėjom, kitų būtų tekekę laukti virš savaitės ir ilgiau.

      Patinka

  2. Petras says:

    kokiu dar salciu? pastovus pliusas dar pora savaiciu.
    kaip matau grindys siltinamos 20 cm? kodel eps100 o ne eps80? siekiant kazkokiu R skaiciu, ar…?

    Patinka

    • Mantas says:

      Žiema buvo atėjus kelioms savaitėms po kelių dienų po betonavimo gerai kad vėl pavasaris atėjo 🙂 Šiltinta viso 30cm siekiant bent R-8. EPS100 dėl to kad taip reikia plius bus blokelių pertvaros kurioms nėra atskiro pamato. Ačiū dievui nepataupiau ir nesugalvojau dėti EPS80 kaip kažkas darė, nes 100 jau ir taip gerai išsimindžiojo dedant vandens vamzdžius ir grindinį šildymą ir čia saugant, neisivaizduojų kas būtų likę iš polistirolo jeigu būčiau ką nors samdes. Be to EPS100 yra ne tik tvirtesnis bet ir šiltesnis λ-0,036 o EPS80 λ-0,039

      Patinka

      • Petras says:

        Nezinau kokiam lenkiskui polistirolui duomenis imate, bet baltijos polistireno tarkim ( as pas save sitos imones dedu), EPS 80 baltojo polistireninio putplasčio techninės charakteristikos:

        Šiluminis laidumas – 0.037 λ W/ m*K
        Gniuždomasis įtempis, kai gaminys deformuojamas 10% – 80 CS (10) kPa
        Stipris lenkiant – 125 BS kPa

        EPS 80 grindims yra ne taupymas, o tam skirtas produktas. yra skirtumas, ar kulnu minsi ar tarkim 20*20cm plotu. betonine grindu plokste slegia visu plotu, ir deformaciju nebuna

        Patinka

        • Blakis says:

          Manau kad nėra blogas EPS100 pasirinkimas, nes bendras šiltalo storis gana didelis, todėl minkštesnis polistirolas daugiau susėda, ir taip, yra skirtumas kuo minsi 🙂
          Truputį per daug Mantą puolam, žmogui vis gintis reik, nors viską gerai padaro.
          Šalčio jau pasigedau, purvynas juodas kieme, nors truputį pašaltų, šventės ant nosies 🙂

          Patinka

  3. Anonimas says:

    Nu bet pertvaras muryt ant 30cm polistitolio tai jau drasu. Koks slegis po pertvaromis, kokios eps deformacijos pasitikrinot ?

    Patinka

    • Petras says:

      as nepuolu, as klausineju. labai idomu kodel ir kaip kazkas kazka padare… jau vien tai kad zmogus pats daro verta pagarbos

      Patinka

  4. Valdas says:

    Na saviskiui namui as ir planuju grindu R nemaziau 8 , del visam name sildomu grindu. Kuo didesne R tuo maziau sildisi zeme po grindim 🙂 . O del pertvaru , manau rizikinga murinti ant 30 cm. polistirolio . Saviskiui namui as darysiu is gipso .

    Patinka

    • namukas says:

      Labiau rizikinga mūryti pertvaras ant betoninės perdangos tokiu atveju, po kuria apačioj nieko nėra, o čia pilnai remiasi visas betono sluoksnis į vientisą pakankamai tvirto polistirolo padą. Po būsimom pertvarom tik reikia armavimo tinkliuko papildomai sudėt, o kad laikys, tai faktas, tą paliudijo man paskaičiavimus atlikęs mūsų konstruktorius.

      Patinka

      • Anonimas says:

        Laikyt laikys, bet plysiai neprognozuojami gali atsirsast. Plokste ant tamptaus pagrindo gana sudetingas uzdavinys. Kokam plote po pertvaromis priimant apkrovos isskirstyma, ar ivertinot betoninio sluoksnio liauni ( nuo papildomo armavimo mazai priklauso, svarbu storis). Grubiai jei pertvaros metras sveria 700kg, issiakirsto tarkim i 20cm, tai slegis po pertvara 35kpa, reiskia deformacija 30cm eps100 bus apie 1cm, butu apsiltinimas 10cm butu 3mm, skirtumas zymus. tai dabar klausimas kokie plysiai Susidarys grindu konstrukcijoje. Dar kas del pertvaru, jos irengiamos po dar neapkrautomis perdangomis, jas apkrovus apkrovos tenka ir pertvarom ir 1a grindims. Taip pat pertvaros apsikrauna ekspotacijos metu del irazu persiskyrstymo vykstant betono perdangose valksnumui, is anksto itemtos armaturos relaksacijai ir pan.

        Patarciau po pertvaromis sumazint eps stori ir irengt koki 30cm plocio ir 20cm storio juostas. Bus ramu. arba gipsines pertvaras irengt.

        Paspaudė "Patinka": 1 person

        • Mantas says:

          Na aš dar 100% nenutariau ir nepaskaičiavau. O man įdomu kaip jūs skaičiuojat? Aš galvoju taip:
          tarkim 1m sienos sveria 700kg
          blokeliai yra 0.1m pločio, kažkur iš vadovėlio atsimenu, kad apkrovos pasiskirsto į šonus panašiai kaip trikampis nupjauta viršūne. Taigi betono apačioje, kurio storis 7cm grubiai tariant apkrovos į šalis pasiskirstys 0.2m pločiu (realiai manau tikrai daugiau).
          Taigi 700kg slegia 1m*0.2m=0.2m2 plotą
          700kg / 0.2m2 = 3500kg/m2 – o tai yra 34.32kPa

          Taigi blokelių siena slegia viršutinį polistirolo sluoksnį maximum 34.32kPa kai EPS 100 10% deformacija vyksta prie 100kPa tai yra beveik trečdaliu mažesnė apkrova. Apatiniai sluoksniai dėl apkrovų pasiskirstymo atitinkamai bus apkraunami dar mažiau. Sakykit kodėl turėtų deformuotis polistirolas, gal aš ko nesuprantu?

          Patinka

  5. Anonimas says:

    neuzsiminekit ananizmu o darykit pamatus gudruciai moksliukai

    Patinka

    • Mantas says:

      Vakar dėl įdomumo užklausiau atestuoto konstruktoriaus dirbančio su ypatingais statiniais. Pagal jį mano atveju galima daryti pertvaras kad ir iš plytų ir nereikia jokių pamatų, svarbu tik neatremti perdangos ant vidinių sienų. Pas mene perdanga remiasi tik ant išorinių sienų todėl jokių problemų nėra.

      O jeigu jūs nesimokėt fizokos ir dabar tingit galvą pasukti ar konstruktorių nusamdyti, tai mokėkit pinigus ir darykit pamatus ten kur jų nereikia, būsit 500% ramus 🙂

      Patinka

  6. Atgalinis pranešimas: Vidinis Vandentiekis | AM Namas

  7. Anonimas says:

    Gipso pertvaros brangiau gaunasi, nei is blokeliu?

    Patinka

  8. audrius says:

    Mantai ,jeigu nesunku gal galetum parasyti kokia armatura naudojai darant stogeli virs iejimo i nama ir garaza

    Patinka

    • Mantas says:

      Čia ne mano namas, jei gerai atsimenu tai tenais kampuočiai sukišti į gelžbetonines perdangos angas ir plius armatūra. Šiaip konstuktorsius bet kokiu atveju jums tūrėtų paskaičiuoti.

      Patinka

Palik komentarą