Čerpės


Buvome jau seniai nusprendę, kad stogo danga bus čerpės. Apie šiferį ar bituminę dangą net kalbos ir ilgų diskusijų nebuvo, dar svarstėm ilgai dėl skardos, bet po kelių apsilankymų parodose, sudėjus visus pliusus ir minusus, medžiagų ir dengimo kainą pasirinkome čerpes. Mums labai patiko Monier Zanda Protector/Polar čerpė ir praktiškai kitko net neieškojome kol nepradėjome siuntinėti užklausų ir negavome keraminių čerpių pasiūlymo. Iš pradžių gavome Čekiškų Tondach Samba 11 pasiūlymą kurio kaina buvo praktiškai tokia pati kaip ir Zanda protector. Tada dar išsiuntinėjome kelias užklausas dėl Samba 11 ir radome dar keliais tūkstančiais pigiau. Vėl sudėjome +/- ir pasirinkom klasikines keramines čerpes. Geriausią kainą pasiūlė X firma apie kurią parašysiu vėliau. Iš vadybininko akcento jaučiu, kad jie gerai sutaria su Tondach atstovybe Lenkijoje iš kur ir buvo užsakinėjamos čerpės mūsų stogui, dėl to ir kaina geriausia :). Dar girdėjau, kad Tondach taiko geros kainos strategiją norėdama įsilieti į Lietuvos rinką, be to duoda 33 metų garantiją kuri padengia net remonto kaštus. Pasirinkome tamsiai rudos spalvos, jos jau atvežtos ir laukia sandėlyje kol bus uždėta stogo plėvelė.

Transportas  – įdomiausias dalykas statybose. Iš pradžių galvoju, kad čerpes iškrausiu objekte bet kai pradėjus ieškoti Bobcat krautuvo paaiškėjo kad arba reikia užsakyti nemažiau kaip 3h arba rezervuoti tiksliai prieš 2 dienas arba neturi šakių arba nuomoja tik mėnesiui arba dirba tik iki 17h arba nenorės dirbti po pietų arba jau išnuomotas visam mėnesiui arba nežino ar baigs darbą objekte, na žodžiu beviltiškas variantas nes kada fūra tiksliai  atvažiuos galėjau sužinoti tik tą pačią dieną o mokėti po 90Lt/val ir laukti fūros nesinorėjo. Ačiū dievui puikusis vadybininkas pasiūlė palaikyti čerpes sandėlyje o aš susiradau “Fiskarą“ kuris atveš ir užkraus čerpes tiesiai ant stogo už 250Lt – du šūviai vienu metu! 🙂

Samba 11 Engoba hnědá

Samba 11 Engoba hnědá

Apie Mantas
Friendly, honest, smart.

21 Responses to Čerpės

  1. Petras says:

    Sveikinimai,
    pas mus tokios pat cerpes, dabar kaip tik dengia.

    Patinka

    • Mantas says:

      Sveikinimai ir jums 🙂 na ir kaip sekasi dengti, viskas gerai su jomis, nebuvo suskilusių?

      Patinka

      • Petras says:

        na, sunaudojus 100 kv.m – skilusiu gal 10 vnt.. nedauk
        siaip viskas daugmaz ok, ir atrodo manau graziai. pries saule tai spindi kaip glazuruotas 🙂

        Patinka

        • Mantas says:

          Pas jus neliko jokių čerpių? Jaučiu kad mums trūks, be to suskilo 3 kraštinės ir 3 kraigo čerpės kurių buvo tiek kiek reikia ir jos negalėjo sudužti.

          Patinka

  2. Saulius says:

    Sveikas. Kokia m2 kaina siu cerpiu gaunasi?

    Patinka

  3. namukas says:

    Prieš 4 metus kai ieškojau čerpių irgi buvom nusižiūrėję Tondach čerpes, bet tuomet dar nebuvo kas jomis prekiauja LT (siunčiau užklausimą tuomet tiesiai gamintojams), tai kitas pagal kainą panašus pas, nors Tondach man patiko tada labiau. Lauksime kaip jums sekėsi stogo dengimo darbai ir stogo nuotraukų! 🙂

    Patinka

  4. namukas says:

    p.s. kitas pasirinkimas pagal kainą tada buvo Wienerbergerio lenkiškos Kunice čerpės… (nusitrynė komentaras aukščiau 🙂 )

    Patinka

  5. niuniauskas says:

    Kuo jos geresnes uz betonines?

    Patinka

  6. Juozapas says:

    Tai, kad gerokai pigesnes 🙂

    Patinka

  7. niuniauskas says:

    nezinau kur jus ta piguma izvelgiat? Neperseniausiai nusipirkau Monier’o Zanda LUX betonines, pigiau niekas nepasiule. 264m2, pilnas stogo komplektas(stogas tikrai ne is lengviausiu) su visais butiniausiais priedais ir 170g trisluoksne difuzine plevele kainavo 53Lt su PVM/m2. Tuo tarpu keraminiu analogiski paskaiciavimais buvo tolokai. Tondach Samba11 65,5Lt su PVM/m2, Wienerberger Alegra9 59Lt su PVM/m2

    Patinka

    • Mantas says:

      Aš lyginau su Zanda protector (Polar), Tondach Samba11 tada buvo pigesnės. Aš matyt pataikiau tinkamu metu, nes po to kai pritrūko (ne dėl mano kaltės, apie tai bus atskiras postas žiema) teko pirkti brangiau.
      ps. nevertinkit plėvelės gramais 🙂

      Patinka

  8. Evaldas says:

    🙂 (ne ta knopke paspaudziau). Todel sveiki dar karta! Iki namo statybos man dar toloka (tvarkomi sklypo dok.). Del namo tipo ir projekto jau apsisprendziau ir siuo metu darau namo samata. Uzstrigau ties stogu is pradziu galvojau skarda ruukki pural 38lt.kv., bet pradejau lyginti keramikiniu cerpiu kaina ir apsisprendziau apsistoti ties keramikinem cerpem. Mano busimas stogas 195kv. ir jau antra savaite nepavyksta irasyti i excel-cerpes-kaina. Kol kas Tondach Samba 11 molio sp. eiline cerpe radau uz 28lt kv., taciau neaisku ju priedu kainos.
    Prasau Mantai jaigu turi minute patikslink ir parasyk i privata kokios ten tu priedu kainos ir jai nepaslaptis uz kiek nupirkai kv. savo stogo. Pardavejo kontaktu dar prasyti ankstoka, nes geriausiu atveju kitais metais tik tokiu laiku reikes cerpiu, neisku kaip keisis kainos ,bet bent i samata irasysiu.
    Aciu!

    Patinka

    • niuniauskas says:

      Jei jau skaiciuojat samatele, tai prie stogo samatos nepamirskit prideti tokiu dalyku kaip ilajos, lietskardes, latakai, lietvamzdziai, laikikliai jiems. Nes jie taip pat pakankamai apvalias sumas sudaro bendroje stogo samatoje.

      Patinka

    • Mantas says:

      Na čerpės tikrai daugiau privalumų turi prieš skardą, ypač kas šiltina skardinį stogą antrame aukšte tai ten laaabai atsakingai reiktų padirbėti, kad po to nekiltų problemų. Mes irgi iš pradžių galvojome apie skardą, bet radom labai daug minusų ir kaina pasirodė didelė, o dėl to kad čerpiniam stogui riekia tvirtesnės stogo konstrukcijos tai yra mitas kurį sugalvojo skardininkai, turbūt kad prastumtų savo prekę.

      Jums dar labai priklausys kaina nuo pačios stogo konstrukcijos (dvišlaitis, keturšlaitis, su stogeliais, su kampais) aš dabar apskritai turbūt rinkčiausi plokščią stogą su nedideliu nuolydžiu.Savo stogo dangos m2 kainą parašiau ankstesniame komentare. Eilinė čerpė po pabrangimo man kainavo 2,15+PVM bet dabar gali ir dar daugiau kainuoti. Dėl tikslesnių kainų siūlau nebijoti užklausti pardavėjų, mes jau prieš kokius 2 metus buvom išsiuntinėja užklausas ir žinojom kainas +20% dėl pabrangimo ir nenumatytoms išlaidom ir galėsit įrašyti į sąmatą. Jei išleisit mažiau tai valio, būna labai liūdna kai išleidi daugiau negu samatoj 🙂 Tik aš siūlyčiau dar kartą visas paskaičiuotas medžiagas ir kiekius perskaičiuoti patiems nes kai kurie pardevėjai ryškiai per mažai paskaičiuoja (nors stogas mūsų toks paprastas, kad paprastesnio negali būti ir vis tiek blogai paskaičiuoja), po to tenka pirkti dar kartą arba prideda brangių niekučių kurių nereikia ar netinka. Kiek pamenu tiksliausiai mums paskaičiavo čerpes adlimina.lt

      Patinka

  9. Aleksas says:

    O jei ne paslaptis iš kur pirkote?

    Patinka

  10. ksision says:

    Labai įdomi Jūsų patirtis, tačiau įsigyti stogo čerpių (Tondach) galima ir Lietuvoje ir visai neblogomis kainomis. Pvz. – http://stogocerpes.lt/produkto-kategorija/stogo-cerpes/tondach-keramines-cerpes/

    Patinka

  11. Rolandas says:

    Sveiki. Gal isduotumete kur pirkote tondach cerpes. Dekui

    Patinka

Palik komentarą