Pamato užpylimas


Rostverkas padarytas, liko dar veinas svarbus darbas – apdengti membrana “koriu“ ir iš vidaus ir iš išorės užpilti griovius.

kodėl membrana? Ogi todėl kad gruntinio vandens pas mane nėra net 6m gilyje o polistirolą kažkaip reikia apsaugoti nuo grunto, visgi lietus, šaltis, pašalas dar kokia šaknis, sliekas ar koks kurmis 🙂 Dar hidroizoliacine mastika užtepiau tik blokelių siūles, na vis tiek blogiau nebus.

Membraną  pirkau iš Suenukų kai buvo 30% akcija daugumai prekių. Membraną paėmiau Gutta® 2m pločio nors realiai būtų užtekę ir 1,5m bet deja buvo tik 1m arba 2m pločio 😦 Na vistiek geriau daugiau negu per mažai, kai išsilygins sklypas nupjausiu kiek nebereikės o dabar tegul tarnauja kaip papildoma apsauga.

Pradėjus montuoti iš karto ima noras keiktis, jau ko nemėgstu ir ko labiausiai nemoku, tai visokių plėvelių gražiai apdengti, beveik tas pats kaip paklodės lyginimas… Nesilaiko ta membrana gražiai nors tu ką, todėl nurūkau į parduotuve ieškoti termokaiščių į polistirolą, neturėjau nei noro, nei elektros, nei perforatoriaus gręžti į betoną per 15cm neoporo ir naudoti klasikinius kaiščius, buvau girdėjęs apie visiškai plastmasinius sraigtus į polistirolą:

Ermitažas  – turėjom, bet nelabai perka, tai dabar nebepardavinėjam visai…

Senukai – čia viskas kas matosi stende… apie tokius nesu girdėjęs….

Moki veži – tik atėjau ir iš karto pamačiau, apsidžiaugiau kol nepamačiau kainos – 5lt už du vnt tokiam kapšeli supakuota kaip saldainiai…!!! kas čia per pornografinė kainą už plastmasės gabaliuką… galvojau kad man reikės kokių 100vnt. tikrai nesiruošiau pirkti 50 maišelių. Na galvoju dar kažkur turi būti. Nueinu į kitą skyrių, matau kabo ant sienos EJOT® “Spiralinis kaištis“ pavyzdys prie informacijos, būtent to daikto kainos nėra, laukiu kol kas prieis…. 10min, 15min, 20min, prieina konsultantė, 10min. ieško, neranda, nusiunčia į didmeną, laukiu vėl apie 20min. vadybininkas kainos nežino, skambina tiekėjui paklausti – 1,5Lt/vnt. vietoj neturi reikia užsakyti… nu nieko sau, kas per deficitas galvoju… Nieko nebus, nuėjau ieškoti alternatyvos į varžtų skyrių, na ir ką jūs manot, lygiai toks pat sraigtas, tik šiek tiek mažesnis skirtas sukti į GKP, pekelis 20vnt./3lt ir dar pagaminta Lietuvoje! 🙂   paėmiau pabandymui. Grįžtes pabandžiau įsukti – tvirčiausiai laikosi, geriau net negali būti, sunaudojau gal kokius 60vnt. visam pamatui.

Apie membraną Guttabeta®- paliko ne kokį įspūdį. kadangi netilpo į automobilį, vežiau prispaudęs atidaryta bagažinė, pakeliui buvo keli gulintys policininkai ir to pasekmėj jau kelios skylės yra. Na atrodo toks daiktas turėtų atlaikyti… bet ją paspaudus stipriau ji nelinksta o tiesiog skylą, neįsivaizduoju kaip su ja reikėtu dirbti prie žemesnės temperatūros…. Po to dar pastebėjau vieną skylę – aiškiai brokas, arba koks konsultantas prarūkė su cigarete… Montuojant buvo keli metrai membranos kurios storis buvo aiškiai per mažas, atrodo nebe membrana o koks spoguotas salofaninis maišelis.

Sekantis etapas – užpylimas. Šeštadieni padarėm mažą talkelė su vienu bet labai stipriu vyru ir per pusdieni nepersistengiant nleidom “Kilimandžarą“ žemyn 🙂 Grunto nevibravau, kaip daugelis patarė, kadangi stogo nebus per visą žiemą tik gerai sulaistėm vandeniu.

Apie Mantas
Friendly, honest, smart.

14 Responses to Pamato užpylimas

  1. namukas says:

    Sveikinu su pradžia!
    Įdomus pamatų pasirinkimas, ar žadate ir sienas iš tokių pat klojinių kelti?

    Patinka

  2. Anonimas says:

    Kiek kubu buvo jusu Kilimandžaras ? 🙂

    Patinka

  3. Anonimas says:

    Respect, tikrai kad stiprus pagalbinis.

    Man viena masina 18 m3, trys slunkiai per dvi dienas nesuveze 🙂

    Patinka

    • Anonimas says:

      Aš 1 mašiną (12m3) per diena suvežiau su tačka ir dar išlyginau su vandeniu. Na bet čia buvo darbo nuo ryto iki vakaro ~12h.

      Patinka

  4. Zydrunas says:

    Sveiki,gal galite parasyti mastikos tikslu pavadinima,kuriuo tepete pada ir hermetizavote tuos membranos kaiscius.ar tai viena ir ta pati mastika ar skirtingos ir kiek sluoksniu tepete ant pado. Dekoju

    Patinka

    • Mantas says:

      Sveiki,
      padą nutepiau 2-3 kartus Izolex Dysperbit Dn, o membraną ir kaiščius suklijavau su Styrbit 2000, info galima rasti http://www.izolex.pl. Dn yra vandens pagrindo ir toks atrodo lengvai nuplaunamas, be to jeigu drėgna ar lauke lijo, tai jis praktiškai nedžiūsta, nedžiūsta ir storai užtepus, na žodžiu jei vandens sklype yra aš jo nenaudočiau. 2000 – jis toks geriau džiūstantis, galima tepti storesnį sluoksnį ir dar limpantis (galima naudoti polistirolo klijavimui) be to ne taip lengvai nusiplauna, bet yra brangesnis.

      Patinka

      • Zydrunas says:

        Supratau,dekoju. Pirkote Lietuvoje,Lenkijoj ar siuntetes? jei Lietuvoj,tai kokioj parduotuvej?:)

        Patinka

        • Mantas says:

          Styrbit 2000 pirkau likuti nuo statybų pagal skelbimą, o Styrbit Dn – Senukuose kai buvo 30% akcija paimiau 🙂

          Patinka

          • Julius says:

            Galime rasti IZOLEX medžiagų mažesnėmis kainomis UAB “Betono apsaugos sistemos“ firmoje, jie didmena prekiauja, bet pardavinėja ir mažesniais kiekiais

            Patinka

  5. Membrana skirta ne hidroizoliacijai,o drenavimui ir ventiliavimui..

    Patinka

  6. pamatai says:

    Labai geras postas! Įkvepia darbams! Pradėjau ruošti savo namo projektą. Domiuosi įvairiais pamatų tipais. Gal kas yra daręs pamatus su HAUS betono blokeliais? Skamba labai įtikinamai, kad tereikia tik sudėlioti kaip ledo, įpilti betono, armatūros ir pamatą turi.

    Patinka

    • Mantas says:

      Garažo pamatą dariau iš Haus blokelių. Vieną dieną išgręžė ir užpylė polius, kitą dieną sustatė ir užpylė dvi eiles blokelius. Tikri greitai, bet šalaputriai darbininkai lygiai nepadarė, nors dedant apšiltinimą ir mūrą viskas lyg ir išsilygino visai neblogai. Tiesa rūsio sienas dariau pats, tai galiu pasakyti kad tikrai greičiau nei daryti apalupkę.

      Patinka

Palik komentarą